Varasin koko köörille ajan eläinlääkärille eilis aamulle. Hauskaa olla liikenteessä yksin kaikkien eläinlasten kanssa. Koirat nyt menee häkissä, Tikrut kissaboksissa ja Neiti Näpsä etupenkillä. Kaikki melkein sulassa sovussa keskenään. Tikruista huomasi etteivät ole olleet autossa vähään aikaan, meinasi olla pientä protestin poikasta.

Mutta nyt on rokotukset kaikilla ajantasalla. Huh. Ensin hoideltiin kissat. Miuku käyttäytyi luonteelleen tyypillisesti hyvin coolisti ja ei arvostanut lääkäritätiä yhtään, vaikka olikin kaikkein helpoin tapaus kissatriosta. Miuku on kuitenkin tottunut jollain hassulla tapaa käsittelyyn ja tietää, ettei pääse "käsistäni" minnekään. Se tyytyy kohtaloonsa ja sietää kaiken arvokkaan tyylikkäästi. Neiti Näpsä painoi 3,2kg, oikein passelin kokoinen.

Pulla-Poika on hoikistunut kesällä ja painoi 3,6kg. Oikein hyvän kokoinen kolli siis. Paniikkia kuten Piinaakin piti vähän enemmän pidellä kiinni, mutta kiltisti nekin piikin antoivat laittaa. Piina The Rimpsessa sen sijaan pääsee dietille. Pikku-Rotta nimittäin veti pohjat ja painoi 3,7kg!!! Olenkin katsonut, että mikäs maha sille on kasvanut, kun sitä nostaa syliin ja nyt asia vielä varmistui puntarilla. Onko tuo toisaalta ihmekään, kun eihän PikkuPiina kiertele metsässä samaan tapaan kuin Miuku ja Paniikki.

Ruu sen sijaan tykkäsi kovasti lääkäritätistä ja tuntui tätikin tykkäävään Pikkumustasta. Rokotukset eivät tuntuneet missään, ainoastaan oli hankalaa malttaa olla kiehnäämättä ja osoittamatta rakkautta. Ruu painoi 21,3kg, tuntuisi olevan aika sopivan kokoinen tässä vaiheessa. Niin ja mikrosirukin testattiin ja toimi ilman mitään ongelmia. Taippareissahan sitä ei löytynyt ja ajattelin jo, että voisiko muka olla rikki? No ei ole ja pyysin varalta erillisen maininnan sirun testauksesta rokotuskorttiin, jotta toivottavasti vältyttäisiin hankaluuksilta jatkossa.

Piips pääsi rakastamaan lääkäriä viimeisenä, mutta käyttäytyi yllättävän hienosti! Jopa nätimmin ja ei niin kiehnäten kuin Ruu!  Sillä ei ihan vielä olisi ollut hätä hankkia rokotuksia, mutta otettiin ne nyt samaan aikaan niin ei tarvitse sitten erikseen kiikutella rokotuksille. Piips painoi muuten 33kg, ihan sopiva sekin. Rokotusten lisäksi Iitulta katsottiin anaalirauhaset, sillä ne ovat vähän tuntuneet vaivaavan. Vasen oli täynnä ja se tyhjennettiin, vaikka tuntui kuulemma tyhjenevän vähän hankalasti. Oikea oli lähes tyhjä. Niissä ei tuntunut turvottelua eikä muutakaan tulehdukseen viittaavaa, joten katsotaan ja seurataan vaivaavatko enää.

Kotimatka sujui hiljaisemmin ja huomattavasti vähemmillä valituksilla. Koirat ja Tikrut eivät olleet moksiskaan, mutta Neiti Näpsä mökötti. Se ei lähtenyt kotona edes metsälenkille meidän muiden kanssa ja tuli vasta illalla myöhään takaisin sisälle. Eikä tullut edes viereen tyynylle nukkumaan, jossa on kuitenkin useampana yönä jo nukkunut.