Kisaryhmän vuorolla maneesilla, paikalla kolme muuta koirakkoa.

Ruulle halusin koirakko häiriötä ympärille, joten tehtiin heti alkuun pientä settiä samalla, kun toinenkin koirakko treenasi. Katsottiin heti alkuun miten on perusasentojen laita tänään. Sen verran niitä on nyt tahkottu, että jaksoihan se maneesillakin sivulle tulla. Hyvä Ruu! Yritän olla mahdollisimman suora ja antaa niin vähän vartaloapuja kuin suinkin pystyn. Täyskäännöksiä hiottiin samalla, että niissäkin jaksaisi sitä takapuolta pyörittää. Välillä super hyvä, välillä haparoiden.

Sitten Ruu jäi istumaan seinäkoristeeksi paikalleen, paikkaistumis-treeni, kun kelpie ystävämme Rieha suoritti mainiota BH-treeniä henkilöryhmässä. Aikamoista häiriötä esittivät vieressä reippaiden lelupalkkausten ja äänikehujen kanssa, mutta Pikkumusta malttoi istua! Ainoastaan kerran oli asento kääntynyt vinoon, kun keppi lensi houkuttelevasti Ruun edestä. Mutta ei kuitenkaan noussut! Kävin korjaamassa rintamasuunnan ja malttoi tosi kauniisti taas istua. Kävin muutaman kerran välipalkkaamassa. Ei olla tätä erikseen harjoiteltu ja tuntuu, että Ruu osaa jo nyt paremmin kuin Iitu koskaan. 

Sitten oltiin häiriökoirakkona BH-paikkamakuuta suorittamaan menneelle Riehalle. Tein siitä sitten kylmiltään hieman lyhennetyn bh-seuraamiskaavion ja Ruu veti sen yllättävän hyvin! Fiilis oli itsellä hyvä. Luoksetulo kertaalleen joka mainio!

Seuraavaksi Riikka liikkuroi meille tunnarin. Liikkurihäiriö on Ruulle vielä aikamoinen kompastus, yksikseen tehtynä homma on lastenleikkiä. Ekalla toistolla toi väärän, höpö höpö ja Ruu taisi lähteä omatoimisesti hakemaan uudestaan. Mastoi väärää, mutta toi oman. Tästä pelkät kehut. Toisella yrittämällä maistoi taas väärää, mutta toi oman. Palkkasin suuremmin kehumatta namilla, sillä muuten saattaisi mennä liian epävarmaksi. Ruu tuijotteli liikkuria aika lailla, joten helpotettiin niin, että Riikka tuli selvästi kapuloiden luota pois. Kolmas toisto siis hyvä, varma haistelu ja varmasti oma. Tästä lentävä lelupalkka. On se herkkää.

Sitten tehtiin vielä perusasentotreeniä koirahäiriössä niin, että Riikka naksutteli suorasta asennosta. Jos viimeksi oli ongelmana vajaa perusasento, nyt puolestaan liiaksi minun taakse. Sepä onkin kotona hauskaa, kun et voi millään katsomatta nähdä missä pylly on. Olen varmasti palkannut monen monta kertaa liian takana olevasta asennosta ja Ruu yrittää kovasti korjata asentoa koko ajan samaan suuntaan. Yksi tosi tosi lyhyt seuruu, jossa naksu suorasta asennosta ja narupallo lensi palkaksi.

Huilin jälkeen vielä paikkamakuu kahden koiran välissä. Niina teki meille ensin luoksepäästävyyden, se kymppi! Säädin paikkamakuun alussa itse ja Ruu pomppasi jo kertaalleen istumaan, mutta nämä säädöt omaan piikkiin. Makuu oli paljon rauhallisempi kuin viimeksi! Aikaa himpan reilu 2min, kävin pari kertaa välipalkkaamassa. Tosi tosi hyvä!