Lähdettiin RuuRuun kanssa perjantaina viikonloppu vierailulle Jämsään Marikan luokse. Perjantai meni rennommalla lenkillä ja lauantaina tehtiin ihan oikeita nome-koiran hommia! Vitsit, että oli kivat treenit!   Sulaa maastoa oli hankala löytää, mutta lopulta päädyttiin melko pienelle metsäpalstalle, joka päättyi takarajalta ja oikealta sivulta peltoon. Maastossa oli myös kivasti muotoa, ei pelkkää tasaista tai ylämäkeä, vaan tällä kertaa tulikin pudotusta alamäkeen. Lunta ei juuri ollut ja metsä oli aika pitkälti kuusikkoa. Dameja oli yhteensä 14 ja Viuhti teki töitä ensin, jotta Ruulle joutuisi tekemään toisen koiran jäljiltä hommia. Olisi Pikkumusta esittänyt edes puoliksi yhtä hyvää työskentelyä pirkoissa! Dameja palautui ripeästi ja nenä tuntui olevan auki alusta saakka. Haetutin 13 damia, oikea takanurkka haettiin ns. yhdessä epävirallisesti, mutta siihen Ruu sai hyvän opetuksen hakeutumalla metsästä pellon puolelle, josta sai tuulen mukana hajun metsänurkassa olleesta damista. Taitava HuuHaa!

Seuraavaksi tehtiin markkeerauksia, joihin saatiin hauskaa jännitystä ampujasta! Tuli muuten melko lailla ihan uutta fiilistä treeniin, hirmuisen jännää niin koirasta kuin ohjaajasta! Tällä reissulla tutustuttiin siis Tapsaan, jolle Ruu sanoi ensin melko miehekkäästi BUH! Kävi sitten pyörimässä ihan onnellisena silitettävänä, tuli pois ja totesi varuilta sitten vielä että BUH! Markkeeraukset tehtiin samassa maastossa, etäisyyttä ei ollut paljoa, joku 20m, heitot kutakuinkin tuulen suuntaan. Marika oli hieman piilossa, ampuja jäi meistä etuviistoon oikealle.

Ruu meinasi ensin kovasti tuijotella Marikan suuntaan, mutta kun ampuja alkoi toimia, haki Ruu hienosti katsetta piippuun ja sen osoittamaan suuntaan. Ensimmäinen markkeeraus meni selvästi pitkäksi, mutta ei onneksi ihan mahdottoman laajaa hakua lähtenyt tekemään. Toinen markkeeraus hyvä! Kolmannella nousi seisomaan paukusta ja minä hölmönä korjaan vierelle ennen kuin lähetän. Eli Ruu ei ihan suoraan löytänyt markkeeraukselle, mutta parempi kuin ensimmäisellä. Neljännellä varmistin paremmin paikalla pysymisen ja se olikin kaikin puolin nappisuoritus! Siihen jätettiin! Hitsi miten kiva ja yksinkertainen treeni! Kiitos ampujalle! Ja heittäjällekin!

Lauantai-iltana vietettiin mukava sauna-ilta ja käytiin Himos Areenalla katsomassa Kotiteollisuutta. Yllättävän hyvä keikka, kun en äkkiseltään osannut nimetä yhtään biisiä yhtyeeltä. Meni jokseenkin myöhään, joten sunnuntai jäi nyt leppoisammaksi lenkkeilypäiväksi. Kiitos viikonlopusta Team Jämpsäläisille!

Piips jäi kotiin suurimmaksi osaksi terveyssyistä. Edelleen mennään sen kanssa nyt tosi huonoa ajanjaksoa, oikea takajalka on huonossa kunnossa. Lenkkeilyt on tällä hetkellä max puolta tuntia, hihnassa ja tosi tosi rauhallisella menolla. Tilanne on niin huono, että vähänkin enemmän juoksua sai Iitun liikkeelle lähtiessä muutaman askeleen ajaksi kolmijalkaiseksi. Eli ei todellakaan häävi tilanne. Yksi kipulääkekuuri on syöty, nyt hain sille carthrophen-kuurin ja lisää kipulääkkeitä. Carthrophenin lisäksi syötän nyt vielä lyhyemmän ja vähemmällä annoksella kipulääkekuurin.

Oli kuitenkin tosi ihana tulla reissusta tänään kotiin, kun vastassa oli NIIN onnellisen ja reippaan oloinen koira. Piips oli ollut tosi päheä vahtikoira, kun Aki oli askarrellut autotallissa. Piips on kyllä joskus suloisimmillaan, kun se vaan joko istuu tai makoilee ja samalla pitää silmällä mitä sen lauma touhuaa. Toivottavasti tilanne nyt alkaisi lumien sulettua rauhoittua ja päästäisiin aloittamaan kunnollinen kuntoutusjakso. Tulisi tulisi jo kuiva ja sula maa!