Jälleen kisaporukan kanssa ”ekstra” treenit, paikkana Vaajakosken vanhan paloaseman takana oleva nurtsikenttä. Hyvä ottaa erilaisella alustalla, ettei tule sekään sitten ihan puskasta. Paikka oli tosi hyvä ja tuntui jollain oudolla tavalla innostavan koiraakin. Ihan erilainen vauhti kuin viimeksi Viihdekeskuksella.
 
Lämmittelyssä Ruu oli siis aika reipas ja intoa täynnä. Hieman kuitenkin vire laski itse suoritukseen mentäessä, ei ihan reippainta menoa Ruulta, mutta oikein hyvää menoa kuitenkin. Liikkuroituna kaikki alon liikkeet läpi, palkkailin välissä tällä erää ihan motivoinnin kannalta. Häiriönä pari muuta koirakkoa ja nurtille leviteltyjä tavaroita.
 
Hihnaseuraamisessa oli pariin kertaan katsonut tuomaria ja liikkuria, jotka olivat varsin lähellä häiriönä. Käännöksissä tuntui vähän uneliaalta otukselta, kohtalainen suoritus tämä. (ja edelleenkään me ei olla hihnaseuraamista treenattu) Irti seuraaminen paljon parempi ja tuntui oikein kivalta. Muutamista hitaista perusasennoista saimme huomautukset, jälleen kerran. Se tuntuu olevan tyyppivika Ruuppanaisessa.
 
Maihinmeno oikein hyvä. Otti perusasennon tosi nopeasti ja terävästi, kiva! Sitten luoksetulo. Oioioi...jälleen kerran tuplakäsky lähtöön! Hitsi! Tästä ei muuta palkaksi kuin kehut. Seisominen tosi hyvä. Hyppyeste muuten tosi hyvä, mutta hyppäsi tällä erää normaalia sivumpaan ihan esteen oikeaan reunaan. Sinänsä se ei nyt haitannut, mutta avointa luokkaa ajatellen täytyy asiaan tarvittaessa puuttua.
 
Siis ihan hyvää suoritusta Ruu tekee, rauhallisen varmaa. Ihanaa huomata, että liikkurointi ei aiheuta sille enää ihan hirveää painetta ja huolta.
 
Erikseen tehtiin vielä luoksetuloa ja siinä suoraa lelupalkkaa ekaan käskyyn reagoimisesta. Tuli vähän ekstra säätöä, kun yritin kokeilla jos en antaisikaan lähtiessäni paikallaolokäskyä, mutta noutaja lähti sitten matkaani jokaisella kolmella kerralla, kun tätä yritin. Heh, onneksi tuli testattua tämäkin säätö treeneissä eikä kokeissa. Siis annetaan käsky lähtiessä, yritän tehdä siitä ”kevyen”. Mutta nyt toistettuna tulis siis aina ekalla käskyllä ja siitä suoraan lelu palkaksi. Nyt täytyy tehdä pelkästään suora palkkauksia!
 
Vaikuttaisikohan tuohon tiukkaan istumiseen nome puoli? Siellä olen jättänyt Ruun monen monta kertaa istumaan ja odottamaan aika pitkäksikin aikaa, kun kävelen tekemään linjoja pitkin peltoa. Ja kun jätän koiraa, painotan sille, että ei muuten tulla perään. Käsky on eri, mutta silti? Mene ja tiedä...
 
Tauon jälkeen vielä paikkamakuu himpan reilu 2min. Tosi tosi hyvä makuu!!! Muutaman kerran haisteli toiselle sivulle, kröhähdin kerran, mutta muuten aivan loistava!
 
Aivan lopuksi otin erikseen palkkausta nopeista perusasennoista seuruun aikana sekä nopeita täyskäännöksiä paikallaan sekä muutaman askeleen jälkeen. Miksi en ole tätä tehnyt enemmän? Nyt toimi tosi hienosti ja noutaja alkoi istumaan varsin sutjakkaasti. Näitä lisää!
 
---
 
Viime perjantaina treenattiin yksiksemme kisaryhmän vuorolla Vihtavuoressa. Vedin ensin penturyhmän ja tottakai alkoi satamaan oikein kunnolla. Siihen päälle kova ja kylmä tuuli niin ei paljon tehnyt varmaan kenenkään mieli treenata. Sade onneksi lakkasi jonkun ajan päästä, mutta kylmä oli!
 
Ei tehty oikein mitään kunnollista Ruun kanssa. Aika paljon leikittiin vaan. Luoksetulossa vahvistin lelulla suorapalkkausta muutaman kerran, ei yhtään perusasennon kanssa. Tehtiin vähän seuraamista, jäävät kertaalleen ja paikkamakuuta.