Koska kisaryhmämme nyt sitten lähtee edustamaan SM-kisoihin, niin yritetään järkkäillä ekstra treenejä. Eilen mentiin Palokan viihdekeskukselle, Ruulle upo uusi mesta. Paikalla olikin enemmän kuin tarpeeksi häiriötä, kun oli sakemanneja ja chihuja ja ties ketä. Paljon paljon hajuja jne. Päätin taas ottaa alokasluokkaa kokeenomaisesti, häiriössä ja vieraassa paikassa. 

Häiriötä kyllä riitti ja ilahduttavan vähän se loppujen lopuksi häiritsi. MUTTA Ruu oli jotenkin ihan unessa. En tiedä vaikuttiko menoon ilta-aika, lämmin sää ja aurinko vai mikä ihme? En saanut koko koiraa yhtään normi tasolle tai hereille. Ruu eli ihan omassa HuuHaa-landiassa tämän treenin. 

Ruu työsti ihan jees, mutta seuraamisessa (sekä hihnassa että ilman) irtosi välillä ja muutamat perusasennot oli olleet hiiiitaita. Liikkeestä maihin oli nätti ja siitä vapautin palkalle.

Tämän jälkeen jatkettiin ja seisominen okein hyvä, mutta sitten luoksetulossa tuli vähän säätämistä. Häiriötä oli sen verran (kaiken muun lisäksi tarkoituksella ihan vieressäkin), että saimme taas nähdä sen, että Ruu tarvitsi kaksoiskäskyn liikkeelle lähtöön. Hypylläkin tarvitsi tuplakäskyn ylimenoon. Uusin tämän samantien, menin vähän lähemmäksi vielä estettä ja nyt meni hyvin. Vapautus palkalle.

Luoksetuloa hiottiin sitten erikseen. Ruu tarvitsi useamman yrityksen ajan tuplakäskyn, jotta lähti tulemaan. Vauhtikin oli aika laiskaa...välillä näytti siltä, että jaksaako tuo ihan varmasti vierelle saakka juosta?!  Käytin suorapalkkausta ilman loppuasentoa, mutta ei tuntunut vaikuttavan millään tavalla. Välillä aloin sitten itse huijaamaan liikauttamalla käsiä nome-puolen luoksetulonmerkkinä, jotta varmistaisin Ruun reagoivan ekaan käskyyn. Älytöntä! Ei hitsi...en olisi uskonut näkeväni päivää, että luoksetulo voisi olla vaikein liike?! Hyvin menee...

Viimeiseksi paikkamakuu neljän koirakon rivissä. Tämä oli tosi tosi hyvä. Aikaa meni himpan päälle 2min ja siinä vaiheessa Ruu alkoi nojata taas toiseen etujalkaan ja asento alkoi käydä vinoksi. Palkkaus maahan, jonka jälkeen perusasento ja vapautus palkalle. Oikein hyvä tämä! Mutta kai unessa oleva koira malttaa makoilla ihan tyytyväisenä? O´ou sanon minä...ei hääppöinen esitys äsämmiä ajatellen.........

----

Tänään otettiin homma nopsaan uusintana kotipihassa, aamulla, aamuruoka palkkana. Ensin paikkamakuu, Piips sai röhnöttää vieressä. Tosi hieno!!! Maltillinen, mutta skarppi. Aikaa 2½min. Vapautus palkalle.

Sitten setti. Kaksi kertaa irti seuraaminen (olin laiska ja en jaksanut hakea pantaa ja hihnaa sisältä). Tosi hyvä! Aika lähelle Ruun parasta esitystä. Maihin kymppi. Luoksetulo tällä kertaa hyvä, mutta eipä ollut juurikaan häiriötä kotipihassa. Seisominen kymppi. Ja vapautus palkalle.

Kotipiha on helppo ympäristö, mutta varmasti vaikuttaa aamun raikas ilma, virkeä koira levon jäljiltä ja nälkä. Nyt täytyy panostaa lämpimien säiden motivaatiotreeneihin, hioa pieniä juttuja (perusasennon nopeus/istumis treeniä, takapään käyttöä jne) ja pitää hyvää mieltä yllä. Ei panikoida...ei vielä...tai ei ainakaan pahasti.

Voisikohan eiliseen uneliaisuuteen vaikuttaa jonkin asteinen valeraskaus? Tutkailin tyttöä nyt illalla ja värkki on kyllä vähän turvoksissa ja parit nisät on turvonneet. Mutta eikö se ole vähän ristiriidassa tämän aamuiseen ihan hyvään suoritukseen?