Päivitykset on viikon verran jäljessä, yritetään koostaa nyt kerralla kaikki tulemaan. Olemme treenailleet, mutten ole ehtinyt niitä tänne kirjata. Aloitetaan tästä nome maailmasta. Vaput ja kaikki hujahti menemään, vappuja vaan!

Viime lauantai meni siis opiskellessa siellä nome- koulutuksessa ja heti seuraavana sunnuntaina jatkettiin omine nokkinemme. Aki tuli auttamaan ja heitteli meille dameja lähipellolla, joka on viimeinkin sula! Etäisyyttä uskaliaasti, muttei ehkä niin paljon kuin koulutuksessa.

Ensin kaksivärisillä helpot ykköset molempiin suuntiin. Sitten yksivärisillä ykköset, nämäkin meni helposti. Sitten kaksoismarkkeeraus niin, että ekana heitetty oli kaksivärinen ja viimeiseksi heitetty yksivärinen ja se laskeutui myös lähemmäksi. En muista enää, mutta jotakin hakemista oli ensimmäiseksi heitetyn osalta. Eka taisi mennä tosi hyvin, mutta toisella kerralla heitto meni pidemmälle ja matalan kumpareen "taakse", joka saattoi hämätä. Ainakin siis yhden kerran homma meni etsimiseksi. Pääsääntöisesti tosi tosi hyvin!!

Kokeiltiin sitten kolmoismarkkeerausta, jossa kaksi ekaa damia kaksivärisiä. Kolmas yksivärinen ja tuli hyvin lähelle meitä. Ekalla yrityksellä kolmas heitto vähän epäonnistui ja se tippui kutakuinkin samaan linjaan kuin toinen dami. Vaikka tiesin tämän vaikeaksi, päätin silti yrittää. Ruu meinasi poimia se viimeisimmän, mutta kaksivärinen osui sen silmään ja oli menossa sinne. Minä puutuin asiaan ja sain yksivärisen takaisin. Toka dami sitten unohtui, Ruu lähti väärään suuntaan, joten kutsuin sen pois ja lähetin linjana. Tarrautui nyt jo ekaksi poimimansa damin hajuun (eli pirkoissa vastaava tehtävä olikin vähän liian helppo polkua pitkin). Pyysin pillilla pysähtymään ja hyvin totteli. Lähetin taakse, Ruu kääntyi hyvin ja dami olikin tosi lähellä niin se nousi sieltä hienosti! Kolmannen damin Ruu oli myös vähän unohtanut, vaikka se lähti ihan oikeaan suuntaan. Samaan paikkaan oli kuitenkin heitetty niitä muitakin heittoja, jonka vuoksi Ruu kampsesi sitten vinoon. Ei kuitenkaan lähtenyt laajalle etsimään, eli paikka oli sillä jotenkin tiedossa. Ihan ok!

Uusittiin tämä kolmonen ja nyt se sujui viimeistä damia lukuunottamatta tosi hyvin! Tehtiin vielä samaan suuntaan sen pikku kumpareen taakse ykkönen, joka nousi varmasti. Oikein hyvä!

Maanantaina jatkettiin nomeillen ja mentiin samalle pellolle. Jätin Ruun istumaan ja kävin tekemässä kolme eri linjaa sille valmiiksi, jokaiselle kolme damia. Nämä kaikki meni itseasiassa todella hyvin! Hyvät lähetykset, matkaa sai olla ja linjat meni suoraan. Viimeisen linjan kanssa uskaltauduin vähän soveltamaan. Ekan Ruu sai hakea suoraan. Tokalla pysäytin sen kesken juoksun ja heitin pallon palkaksi, hyvä stoppi! Seuraavan Ruu sai taas hakea suoraan. Kolmannella taas stoppi ja siitä taakse lähetys. Oikein hieno!  

Erikseen tein treeniä siihen, ettei Ruu vaihtaisi dameja. Nyt ei ollut yritystäkään, kun lähetin sitä 5m matkalta linjalle, jossa oli useampia dameja. En siis päässyt puuttumaan vaihtamiseen. Jatketaan näitä kuitenkin jatkossakin. 

 

Tänään jatkettiin taas samalla pellolla ja edelleen linjatreenein. Vein peltokaistaleen molemmille sivuille targetit, niihin kolme damia. Sitten keskelle pidempään matkaan yhden ja sinne neljä damia. Aurinko paistoi niin kirkkaasti, että targetit eivät näkyneetkään niin hyvin kuin olin ajatellut. 

Lähetyspaikka keskellä niin, että kauimmaiselle mennessään Ruu joutui ohittamaan sivuilla olevan targetit. Niiden ohittamisessa ei ollut mitään ongelmaa, mutta ekan lähetyksen Ruu meni kyllä perille, mutta ei ihan niin suoraa linjaa kuin olisin toivonut. Meni hieman oikean kautta. Sitten lähetin kertaalleen molemmille sivuille ja ne meni hyvin, niille etäisyys oli tosi lyhyt. 

Sitten taas keskelle. Ruu lähti vanhoja jälkiään, joten kutsuin sen pois. Mentiin lähemmäs, mutta jouduin silti uusimaan lähetyksen samasta syystä. Siirryttiin vielä lähemmäs, hieman meinasi tulla hermostumista, mutta onneksi tämä meni nyt niin kuin oli tarkoitus! 

Seuraavaksi jätin Ruun istumaan sivutargettien kohdalle ja haetutin ohjauksella damit vasemmalta ja oikealta. Oikea oli hankalampi, Ruu tuli liian paljon eteenpäin. Uusittiin ja minä jäin ohjaamaan ihan läheltä, jolloin sujui ihan ok. Taisi lähteä oikein, mutta pysähtyi vähän epäröimään, joten tarvittiin toinen käsky. 

Näiden jälkeen yksi keskelle eteen, ja se meni oikein hienosti! Tämän jälkeen taas sivusuunnat, jotka meni nyt ihan nappiin! Viimeiseksi lähetin keskimmäiselle targetille taakse lähetyksenä. Ruu lähti ensin oikealle, mutta uusinnassa hoksasi ja kääntyi tosi tosi hyvin ja meni hienosti eteenpäin! Jei!

Lopuksi vielä sitä estä_damin_vaihto_treeniä, mutta ei tullut taaskaan mitään estettävää.

Lenkkeiltiin sillä pellolla ja paluu matkalla katselin, että se kolmas targetti näkyy tosi tosi hyvin keskellä peltoa. Päätin ottaa sinne linjan, mutta ei se sitten niin helposti mennytkään. Lupaan taas ensi kerralla olla viisaampi ja jättää hyvät treenit onnistumiseen. Lupaan ja vannon. Nyt siis säädettiin, kunnes viimein Ruu hoksasi minne mennä. Mentiin vain tarpeeksi lähelle. Jotta asiaan olisi tullut varmuutta, tein useamman onnistuneen lähetyksen.