Noutajaystävämme on menossa pian taippareihin, joten otettiin sitä silmällä pitäen treenit riistan kanssa. Ruudussa siis variksia, pari lokkia, fasaani ja pulu. Ruu joutui ensin odottelemaan sekä hakuruudun ajan että parien vesinoutojen verran, kun Sara teki töitä. Pikkumusta malttoi odottaa tosi hienosti ja rauhallisesti, muutaman kerran kävin palkkaamassa tästä. 

Ruulle tein hakuruudun hieman eri paikkaan, maasto oli kokonaan rinteessä ja aika metsikköistä. Alue ei kovinkaan iso, suorastaan pieni. Tuuli oli aika voimakas ja tuli suoraan takaa tällä kertaa. Ruudussa yhdeksän lintua yhteensä, Ruu palautti ne nopeasti ja helposti. Kaikki käteen. Viimeisen variksen kohdalla Ruu kävi alueen ulkopuolella johtuen siitä, että laiska ruudun tekijä ei jaksanut kävellä tarpeeksi kauas Saran työstämästä alueesta ja tottahan sielläkin riista haisi. Palasi nopsaan alueelle ja osuikin heti viimeiselle linnulle. Hieno! 

Tästä suoraan jäljelle. Kun nenä osui maahan annoin luvan lähteä. Ja Ruuppahan lähti, eteni hyvin jälkeä pitkin ja kohta sieltä kannettiin samaa reittia pupua takaisin. Ruu saattoi ehkä pienen hetken kanilla haistella, ehkä...en tiedä, kun ei nähty. Kani, samoin kuin toinen lokeista, olivat vielä vähän kohmeessa, kun eivät ehtineet täysin sulaa. Ei haitannut menoa. 

Lopuksi halusin Ruulle tehdä vielä linjaa. Vietiin kolme targettia, jokaiselle kaksi varista. Eka linja meni tutussa paikkaa, pellon reunaa pitkin ja vieressä iso oja. Sivutuuli. Tämä vaikutti aika helpolta, matkaa jotain parikymmentä metriä. Toinen linja myöskin pellon reunaa, mutta reiluun vastatuuleen. Matkaa saman verran, targetti näkyi  melko huonosti auringon paisteessa. Hyvin Ruu löysi tällekin, tosi hienosti! Kolmas linja vetisen ja 3-5m leveän pusikon läpi. Pusikolta vielä samanmoinen matka targetille, joka puskien jälkeen helposti näkyvissä. Valitsin paikan niin, että Ruun oli kuitenkin helppo mennä ”puskien” läpi, ei siis mitenkään tiukkaa pöheikköä. Lähti tosi hyvin suoraan, heti ”rämeikön” jälkeen teki jonkin oudon liikkeen oikealle, mutta sai samantien targetin näkyviin ja jatkoi sinne. Toinen meni sitten jo ihan helposti. Näitä pitäisi alkaa myöskin tekemään...kaiken muun lisäksi. 

Mutta olipas kivat treenit! Ruu oli aika tohkeissaan riistasta...

Ai niin! Vierailtiin viikonloppuna Putaalla ja siellä ehdin treenata harmillisen vähän. Kertaalleen kuitenkin markkeerauksia raviradan keskellä. Nämä meni oikeastaan tosi hyvin, jotta ei niistä sen enempää.