Tokoiltukin ollaan, myös niiden päivitykset laahaa ja tässä nyt koostetta. Kotipihassa ollaan tehty joitakin kertoja pikkutreenejä, mutta niitä ei lasketa. Kotipihassa kaikki tuntuu toimivan aina, joten ei niistä sen enempää.  

Perjantaina oltiin kisaryhmän treeneissä juoksutauon jälkeen! Tein tarkoituksella kokeenomaista treeniä, jotta näkisin missä oikeasti mennään. Siis liikkurointi ja osittain palkattomuutta. 

Hihnaseuraamista ei ole tehty yhtään! Ja se näkyi... Ruu hieman väisti ja tuntui irtoavan, ei ollut ihan parhaimmillaan mukana. Irti seuraaminen meni tuplasti paremmin, oikein hyvää menoa! Tästä vapautin namikipolle. 

Namikippo oli ehkä maneesin sisällä turhan suuri häiriö. Liikkeestä maahan meni hyvin! Mutta luoksetulossa Ruu katseli kipon suuntaan, se oli siis pienen noutajan ajatuksissa. Ei tullut ekalla kutsulla ja tokalla otti ensimmäisen loikan kippoa kohti, kunnes tajusi mitä olin huutanut ja tuli sivulle. Muuten erinomainen. Liikkeestä seisominen tosi hyvä ja siitä vapautus! 

Viimeisenä hyppy, jota ei ehditty kokeilla ennakkoon ja ollaan tehty...ei hetkeen edes ennen juoksutaukoa. Ei muuta kuin testaamaan kylmiltään ja liikkuroituna. Ja se oli kymppi!

Tauon jälkeen vielä paikkamakuu kahteen otteeseen, ensin pienemmässä rivissä ja sitten useamman koirakon rivissä. Eka meni tosi hyvin, välipalkkailin pariin otteeseen. Tokassa meinasi ilmeisesti jo väsyttää, sillä alkoi röhnöttää lonkalla. Tähän en haluaisi opetella ollenkaan ja kävin korjaamassa asentoa. Kotona ollaan tehty iltaruokailun yhteydessä nyt ahkerammin makuuta ja tänä samana iltana Ruu kyllä ihan possuili. Pariin otteeseen meni röhnöti röhnöti ja ei kuitenkaan ole näitä otteita esittänyt juuri ollenkaan! No, ruokakippo meni kaappiin ja koira jäähylle miettimään onko nälkä. Kolmannessa uusinnassa makasi kuin patsas, eli treeniä treeniä vaan. Paikkamakuu on tylsääkin tylsempi liike, mutta se on vain opetettava yhdeksi toiminnalliseksi osioksi, jossa on oltava hereillä ja aktiivinen. 

Tunnari tehtiin ihan lopuksi liikkuroituna ja on se herkkää. Liikkurointi tuo vähän jännitystä ja se näkyy. Ekalla yrityksellä mielestäni maistoi yhtä reunimmaista kapulaa, mutta palautti oman. Palkkasin namilla, mutta hillitysti, koska taukoa alla. Toka yritys oli paljon parempi ja siitä suora vapautus leluun. 

Piips pääsi piiiiiiiitkästä aikaa mukaan treeneihin hengailemaan ja moikkaamaan ihmisiä. Ja se tuntuikin olevan kovasti onnellinen saamastaan huomiosta, kiitos vain treenikavereille! Pitihän se kokeneelle isolle koiralle tehtä vähän surkuhupaisa tunnarikin. Kapulat hyvin lähellä, jotta Iitun ei tarvinnut loikkia niiden luokse. Piips haistoi yhtä, osui seuraavaksi oikealle, poimi sen kyytiin ja mateli sinne päin sivulle perusasentoon röhnöttämään. Oikein hieno! Voi että Piips oli päheä! Ja NIIN onnellinen.

Tänään sitten mentiin vielä illemmasta tokoilemaan Savion koulun parkkipaikalle Tiinan ja Birgitan kanssa. Ruulle tein ensin odotellessa merkkiä, se sujuu hyvin. Tällä kertaa myös kapulahäiriössä lyhyellä matkalla. 

Tiina liikkuroi sitten tunnarin ja se on edelleen herkkää. Ekalla maistoi taas yhtä kapulaa, mutta palautti oman. Nyt pelkät kehut ja uusinta. Tokalla taisi edelleen maistaa, joten höpö höpö keskeytin ja otin oman vastaan ilman sen suurempia kommentteja. Tein seuraavaksi yhden ilman liikkurointia ja se meni tosi hyvin! Viimeinen taas liikkuroituna ja nyt kesti sen taas hienosti. Kahteen viimeiseen suora lelupalkka! On se herkkää! 

Lisäksi tehtiin seuruuta käskytettynä. Menee ihan kivasti, mutta ajoittain irtosi käännöksissä. Tätä petrattiin palkkaamalla namilla heti käännöksissä. Toimi heti paremmin. Täyskäännöksissä Ruu työstää ihan jees, mutta saisi olla ”terävämpänä” ja kuitenkin työstää vielä vähän enemmän. Tän tekeminen on ollu mulle aina jotenki vaikeeta ja Ruun kanssa ollaan jouduttu ihan erikseen treenaamaan, jotta se peppu liikkuisi. Hidastelen itse käännöksessä ja varmaan koirakin hidastelee sitten samassa tahdissa. Ohjeeksi saatiin pitää kävelytahti yllä koko käännöksen ajan ja kokeiltiin sitä sitten heti. Ja se meni NIIN paljon paremmin! Hitsi...se meni tosi hyvin ja TUNTUI tosi helpolta. Nyt vain kuivaharjoittelemaan kävelyä! Samaa tahdin pitämistä mun kannattaisi varmasti työstää käännöksissäkin. Nämä treeniin jatkossa!

Nouto tehtiin kertaalleen käskytettynä, se on priimaa, mutta perusasentoon tulo on hiiiidas. Johtunee osittain nomesta, koska Ruu varmaan odottaa mun ottavan kapulan siitä suorillaan, mutta nyt joutuukin tulemaan tavara suussa sivulle. Tähän vaan treeniä treeniä. 

Lisäksi avoimen kaukoja takahäiriöllä. Ruu nousi ekalla Tiinan käden liikkeestä istumaan (Tiina siis Ruun takana), mutta sen jälkeen ei häirinnyt yhtään! Etäisyyttä pidin varovasti, alkuun muutaman askeleen, pisimmillään 2,5-3m. Tämä liike näyttää valoisalta alun hankaluuksien jälkeen! Hieno RuuRuu! 

Paikkamakuu kolmen koiran rivissä, Ruu keskellä. Nyt makasi tosi hienosti, tarkkaavaisen näköisenä. Välipalkkailin pariin otteeseen. Hyvä! 

Tosi hyvät treenit! Hitsi jos saisi tuon oman kävelyn toimimaan ja paikkamakuun varmaksi niin eiköhän me alokkaaseen selvitä! Tää homma lähtis kyllä varmasti rullaamaan, jos vain päästäisiin typerästä alokasluokasta eteenpäin. Hitsi kun voisi skipata koko alokkaan...voiskohan sitä?