Sunnuntaina jatkettiin nome-hommilla. Reippailtiin pitkospuitapitkin kovin vetiseen maastoon, sillä vesi on vissiin paikassa kuin paikassa tosi korkealla. Halusin Ruulle vesinoutoja, mutta korkealla oleva vesi rajoitti hyvän paikan löytämistä. Pitkospuitapitkin ei päästy ns. loppuun saakka, sillä tulvavesi oli irroittanut laudat toisistaan, joten reitti oli tukossa. Jäätiin siis ns. suoran pätkälle. Sen verran sammaleet piti päällä, että päästiin muutama askel pois pitkospuilta niin ”rantaan” kuin mahdollista. Ansku jäi etäämmälle ja yritti enemmän ja vähemmän hyvällä menestyksellä heitellä dameja pitkälle. =P Edessä kulki siis leveä joki, mutta ei mitään voimakkaita virtauksia tms, jotka olisi vieneet noutajaa mennessään. Uitavissa olevaa siis.
 
Eka heitto lähti kyllä sitten heittäjän taakse metsään ja molskahti jonnekin. Näkyvyys tosi huono. Sen verran veteen se korkean veden vuoksi meni, että päätin sitten lähettää Ruun. Emme me ihmiset sitä sieltä olisi kastumatta saaneet. Lähetys siis venyi, mutta Ruu oli markkeerannut heiton. Se meni lujaa ja toi damin samantien takaisin! Hienosti!
 
Loput 3-4 heittoa meni sentään oikeaan suuntaan. Tulva vain hämäsi veden syvyydessä, eli Ruu pääsi jokaiselle damille ns. pomppien. Ekan se meinasi hukata, sillä lähti kulkemaan rannan suuntaisesti, mutta löysi damin onneksi kuitenkin helposti. Loput tulivat talteen paremmin, mutta Ruu lähti aina ensin kulkemaan rantaa pitkin. Se kävi kyllä työstä ja pikkaisen helpompi sen oli edetä lähempänä rantaa. Palautuksia en antanut sen mennä kokonaan rantaan vaan vaadin sitä tulemaan suht samaa reittiä takaisin. Viimeinen oli paras, kun tokaisin perään, että mene sinne suoraan. Tällöin Ruu otti heti suoran kurssin damille. Kaikki damit tuli käteen eikä Pikkumustalla ollut kiire ravistella. Niin hieno!
 
Vaihdoin paikkaa, mutta Ruu ei vieläkään joutunut uimaan. Heitot (3) eivät kantaneet tarpeeksi kauas, mutta toisaalta ei se haitannutkaan. Pääasia, että meni veteen epäröimättä ja palautti kaikki todella hienosti! Tässä pisteessä Ansku jäi hieman piiloon puiden ja puskien taakse, mutta Ruu markkeerasi heitot hyvin.
 
Sen verran raskasta työtä, ettei tehty enempää. On se vesi märkää! =) Ansku treenaa vissiin heittoja jatkoa varten? ;)