Älyttömän hyvät treenit ankeriaksessa Marin ja Saran kanssa! Keli oli vähän synkeä, mitäpä hauskempaa sitä vesisateessa viittisi tehdä?

Pellolla kasvoi heinä jo yli polven korkeudella, joten haastetta riitti. Sara teki ensin linjaa ja HuuHaa joutui katselemaan vierestä. Pikkumusta istuikin tosi kiltisti paikoillaan, ihan rauhallisesti ja levollisena. Palkkailin sitä välillä. Ruun omat työt aloitettiin suuntien harjoittelulla niin, että kaksi targettia molemmin puolin ja Mari laittoi häiriödamin jompaan kumpaan päätyyn ja minä lähtin Ruun aina toiseen suuntaan, jonne varsinainen noudettava dami oli laitettu salaa. Kertaakaan ei edes yrittänyt lähteä väärään suuntaan. Ensimmäinen meno oikealle lähti liian etuviistoon, korkea heinä vaikeutti, mutta tämän jälkeen sujui tosi priimasti! Pidensin omaa sijaintiani pisimmilleen n. 10m.

Tämän jälkeen vaihdettiin paikkaa ja Ruulle kaksi ykkösmarkkeerausta vasemmalle ja oikealle. Nämä löytyi hienosti!!! Seuraavaksi käännettiin rintamasuunta n. 90 astetta oikealle ja lähetin Ruun linjalle. Linja kulki pellon ja metsän rajan suuntaisesti, se oli aika helppo edetä, sillä siinä kohtaa kulkee "jokin jälki", jota on joskus autolla varmaankin ajettu, mutta kasvoi nyt kyllä ihan kunnon heinää. Lähetys erinomainen! Linjalle olin laittanut n. 20m damin, jonka halusin ensin noudettavan. Säädimme tässä kertaalleen, sillä Ruu ei tuntunut tajuavan lähipillitystä. Se ei luottanut siihen, että siinä paikassa olisi dami. Se meinasi eksyä varsinaiselle kohteelle, harhaili hieman sivussa ja tuli lopulta itse luokse. Ei mitään, otettiin uusiksi. Lähti jälleen erinomaisesti ja tällä kertaa pysäytin sen pysäytyskäskyllä. Hieno stoppi, kehuja. Sitten lähihakupilli ja hetken mietittyään nenä alkoi haistella. Ruu ei ehkä ihan ollut paikassa, jossa dami oli, sillä se löysi sen hieman edempää kuin olin sen pysäyttänyt. Mutta hieno oli!!! Tämän jälkeen lähetin sitten uudestaan ja Ruu takertui tähän samaan paikkaan. Pyysin pysähtymään ja lähetin eteenpäin taakse-lähetyksellä. Kaksi käskyä, mutta lähti sen jälkeen upeasti suoraan taaksepäin ja sieltä dami käteen. Mahtavaa!

Seuraavaksi taas yksöismarkkeeraus, löysi tosi nopeasti! Toinen ykkönen oikealle, mutta jätin sen odottamaan ja lähetinkin linjalle. Lähetys erinomainen, eteni ongelmitta, hetken joutui etsimään piilotettua damia, mutta muuten oikein priima! Tämän jälkeen markkeeraus löytyi upeasti!!!

Sitten mentiin rantaan, halusin vähän vesitöitä nyt kun on joku heittämässä dameja. Pari suoraan avoveteen, nämä ihan yyber helpot, joten vaihdettiin vähän suuntaa. Mari meni rantaa pitkin hieman eteenpäin sopivasti puskan taakse, josta heitti damit rantaa noudattaen eteenpäin kaislikon sekaan. Osa jäi helpommin näkyviin, osa putosi kivasti parin kaislikkotupsun sekaan. Olisiko noutoja tullut yhteensä jotain 4-5, matka oli lyhyt. Ruu pääsi osan matkasta kahlaten ja osan uiden. Löysi hienosti kaikki ja jokainen palautus käteen aina ennen ravisteluja. Yhden kohdalla jopa hetken odotin ennen kuin otin damin vastaan. Hieno Ruu!

Lopuksi otettiin vielä metsään tekemämme linja. Koivikko, joka oli karsittu osittain. Pientä puskaa ja risuja esteinä paikka paikoin. Linja oli lyhyehkö, 20m? Eteni uskomattoman hyvin, lopussa tuli vastaan isompi mätäs, jonka kiersi oikealta ja ajautui sen verran siis linjalta oikealle. Oli kuitenkin jo niin lähellä, että pystyin pillittämään ja tuuli onneksi vasemmalta, niin sai Pikkumusta hajun dameista. Ennen toista linjaa pieni markkeeraus metsään, jonka jälkeen häiriö markkeeraus jota ei haettu, vaan laitoin linjalle. Eteni täysin samalla tavalla ja löysi damin hienosti.

Hieman alkoi kuumumaan lopussa, mutta tilanne pysyi hallinnassa ja siihen olikin hyvä päättää työt. Loppuun Ruu taas sai hengailla ja katsella, kun Sara teki myös vähän suuntaharjoituksia.

Hienoa työtä tytöltä tänään!