Tosi hommissa taas. Tultiin tyttöjen kanssa Puttaalle ja mummolan vierailun yhteydessä on hyvä hyväksi käyttää maastoja. Sää oli kyllä aika mielenkiintoinen. Satoi ja tuuli tosi tosi lujaa, melkein vei koiran ja ohjaajan mennessään. Haastavaa.

Ensin linja heinää kasvavalla pellolla. Targetti pellon reunalla kapean ojan toisella puolella, jotta sain sitä paremmin näkyviin heinän keskeltä. Tuuli tuli oikealta sivusta. Kaksi ekaa lähetystä noutaja kaarsi nopeasti vasemmalle, liekö antanut tuulen puhaltaa ja ohjata? =P Kutsuin takaisin ja mentiin aina himpan lähemmäs. Kolmannella meni suoraan, matkaa 20-30m. Täältä kaksi damia.

Sitten pieni hakuruutu, jossa kolme damia ja kolme pienen damin kokoista  lelua. Lähetin selvästi pellolta, jolloin Ruu joutui ylittämään pikkiriikkisen ojan ja nousemaan reilun metrin verran metsän tasolle. Hakuruutu oli pieni, mutta sielläkin tuli yhden isomman ojan ylitys. Oja oli syvä, mutta kepahko. Laitoin kaksi kauimmaista damia ojan vastakkaiselle puolelle ihan reunalle. Tuuli kävi vasemmalta sivusta. Ruu työsti hyvin, se ihan hetken empi pellon reunalla, mutta ratkaisi asian itse ja nousi metsään. Ekaa lelu-damia se meinasi jemmata suussa ja etsiä vissiin oikeita dameja, mutta sain kutsuttua sen palauttamaan. Tämän jälkeen toi kaikki ilman vaihtoja. Kauimmaiset damitkaan eivät olleet ongelma, ruutu tyhjeni aika nopsaan. Kerran Ruu lähti seuraamaan pellonreunaa oikealle ja alkoi mennä jo niin kauas, että jouduin puuttumaan asiaan. Se varmasti lähti jäljestämään minun jälkiäni, sillä siitä oli kulkenut tehdessäni linjoja ja hakuruutua. Huusin Ruuppaa nimeltä ja se kääntyi tulemaan takaisin, jolloin lähetin sen lennosta "etsimään" metsän suuntaan. Ja sinne se häipyi. Oikein hyvä ruutu!

Seuraavaksi markkeerauksia. Ansku-Bansku oli uskaltautunut myrskyyn meitä avustamaan, kiitosta vain! =) Tuuli tuli vasemmalta sivusta, etäisyyttä n. 20m, ensin kaksivärisillä ykköset molempiin suuntiin. Sitten kaksivärisillä kaksoismarkkeeraus. Nämä kaikki nousi ongelmitta nopeasti. Hienoa! Sitten punaisilla dameilla ykköset, mutta pyysin Anskua peruuttamaan muutaman metrin kauemmas. Ekalla kerralla Ruulle tuli pieni ongelma ylittää vanhojen damien hajut, mutta se ei lähtenyt haahuilemaan yhtään vaan pysyi hyvin hollilla ja dami löytyi nopeasti. HYVÄ! Toinen ykkönen nousi ongelmitta. Todella HIENOT markkeeraukset Pikkumustalta! Onkohan se kehittynyt näissä? ;)

Sitten vielä toinen linja. Aika lailla keskellä peltoa, targetti kaukana pellon reunassa. Matkaa oli nyt tosi tosi paljon, pisin ikinä. Muutaman ekan lähetyksen Ruu meni loivasti oikealle vinoon. Kutsuin sen aina pois, vähän meinasi tulla paineistumista, mutta hyvin se kokosi itsensä ja minäkin onnistuin sitä oikealla tavalla rohkaisemaan. Mentiin aina vähän lähemmäs ja sitten se vain lähti suoraan. Eteni koko matkan hyvin ja löysi damin. Tästä isot kehut ja sai pidellä damia pidempään. Hieno tyttö! Toinen lähetys himpan kauempaa ja sehän meni jo rutiinilla.

Seuraavaksi harjoiteltiin suuntia, eli kaksi targettia sivuille ja lähetin Ruun niiden keskeltä jommalle kummalle. Ansku laitteli aina uuden damin vaihdellen targettia. Lähetin Ruuppaa n. 10m etäisyydeltä ja hyvin se meni kumpaankin suuntaan. Vasen vaikutta aavistuksen vaikeammalta, mutta sen suunnan targetti taisi näkyä huonommin. Näitä joitakin toistoja, oikein hyvä! Pitäisi nyt vain tehdä säännöllisesti.

Viimeisenä kolmas linja, joka meni vanhassa vasikkahaassa. Heinää kasvoi, ruohomättäitä siellä täällä, puskaa ja risua ja leveähkö matala "ojakin" matkalla. Targetti oli haan päädyssä pituussuunnassa, metsän rajassa. Näkyi jos näkyi, jos osasi katsoa. Lähetin rohkeasti n. 30m matkalta, epäilin ettei menisi. Mutta se meni!!! Aavistuksen Ruu valitsi oikealta reittiä, mutta sen suunta pysyi koko ajan suorana kohti päätyä ja se riitti targetille menoon. Mielettömän hienosti! Täältä kaksi damia myöskin.

Olipas hauskat treenit ja ei ainakaan tuuli ja sade tunnu menoa haittaavan. Tietysti ne tuo lisää haasteita ja vaikuttivat varmasti suorituksiin jonkin verran, mutta ei yhtään vähentänyt RuuRuun työmotivaatiota. Oli myrsky mikä tahansa, kyllä oikeita töitä aina halutaan tehdä! =)